Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Fenerbahçe'deki tarihi seçim sona erdi. Mevcut başkan Ali Koç, 26 bin 947 geçerli oyun 16 bin 464'ünü alarak 3. kez başkanlığa seçildi. Rakibi Aziz Yıldırım ise 10 bin 483 oy aldı. Öte yandan her iki adayın da birlik ve beraberlik mesajı veren tavırları sarı-lacivertli taraftarlar tarafından beğeni topladı.

Fenerbahçe'deki tarihi seçimin galibi Ali Koç oldu. Başkan Koç, 26 bin 947 geçerli oyun 16 bin 464'ünü alarak sarı-lacivertlilerdeki 3. dönemine başladı. Rakibi Aziz Yıldırım ise 10 bin 483 oy aldı.

ALİ KOÇ'UN 3. DÖNEMİ 2018'de 20 yıllık Aziz Yıldırım dönemini bitiren ve 6 yıldır sarı-lacivertlilerin başkanı olan Ali Koç, bugün Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulda16 bin 464 oy alarak 3. kez Fenerbahçe'nin başkanı oldu.

AZİZ YILDIRIM, 2. KEZ KABETTİ 2018'deki kongrede koltuğu Ali Koç'a kaptıran Aziz Yıldırım, 6 yıl sonra yeniden başkan adayı olmuştu. Yıldırım, 10 bin 483 oy ala Ali Koç'un gerisinde kalarak 2. kez Koç'a seçim kaybetti.

REKOR OY KULLANILDI 46 bin 410 kongre üyesinin oy kullanma hakkı bulunan Fenerbahçe olağan seçimli genel kurulunda 27.489 oy kullanıldı ve rekor kırıldı. Bu oylardan 26 bin 947'si geçerli sayıldı. Sarı-lacivertlilerin bir önceki oy kullanma rekoru 2018 yılında 21 bin 350 ile kırılmıştı.

YENİ YÖNETİMDE İDDİALI İSİMLER VAR Fenerbahçe'de yeniden başkan seçilen Ali Koç'un yeni yönetiminde Acun Ilıcalı başta olmak üzere dikkat çeken isimler bulunuyor. Koç'un yönetiminde Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Erol Bilecik, Hüseyin Bozkurt, Mehmet Salih Dereli, Esin Güral Argat, Acun Ilıcalı, Korkut Nedim Keçeli, Ahmet Ketenci, Burak Çağlan Kızılhan, Acar Sertaç Komsuoğlu, Sait Ergun Özen, Fethi Pekin ve Mustafa Hakan Safi yer alıyor.

BERABER TRİBÜNLERİ SELAMLADILAR Sarı-lacivertlilerdeki başkanlık seçimlerinde tamamladı. Mevcut başkan Ali Koç, Aziz Yıldırım'a karşı yarıştığı seçimde 3. kez Fenerbahçe başkanı oldu. Öte yandan her iki başkan da tribünlerin çağrısına kulak verdi ve kürsüye birlikte yürüyerek taraftarları selamladı. Koç ve Yıldırım'ın daha sonra birbirlerine sarılması dikkat çekti.

"İNŞALLAH FENERBAHÇE'Yİ ŞAMPİYON YAPARLAR" Kürsüde konuşma yapan Aziz Yıldırım, "Sevgili Fenerbahçeliler. Hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah Ali Koç ve arkadaşları Fenerbahçe'yi şampiyon yaparlar. Biz de elimizden gelen desteği veririz. İyi ki varsınız, iyi ki Fenerbahçeliyiz" dedi.

SEÇİM SONUÇLARI
Kullanılan oy sayısı: 27.489 Geçerli oy sayısı: 26. 947 

Ali Koç: 16. 464 

Aziz Yıldırım: 10.483

Alper Kızıltepe
Sondakika.com - Güncel


 

Paylaş